Kulturforskelle i sygdomsforståelse og sygdomsopfattelse samt en sprogbarrierer præger det beskæftigelsesrettede arbejde.
Mange flygtninge/indvandrere føler sig for syge til at arbejde. Sygdommen er langt fra altid diagnosticeret, men er i høj grad en udtrykt og oplevet sygdomstilstand.
Dertil kommer, at hos nogle flygtningegrupper er der ingen skelnen mellem sygdomsgrader. Sygdom er sygdom – uanset sygdommens karakter. Og mange flygtningekvinder finder derudover tryghed i deres sygdom, og har derfor ofte en fastlåst sygdomsidentitet.
For at kunne sikre det bedst mulig samarbejde med borgeren, er det en nødvendighed at fagprofessionelle er bevidste om disse kulturelleforskelle. Med denne viden vil være lettere at håndtere en kulturel og religiøs sygdoms- og sundhedsopfattelse, der er forskellig fra vores.
Formålet med dette kursus er at sikre en øget effekt på samarbejdet og bedre beskæftigelses resultater i arbejdet med borgere i beskæftigelsessystemet, der har flygtninge- og indvandrerbaggrund.