Mødet mellem fagprofessionelle og minoritetsforældre kan byde på en række udfordringer, der kan gå ud over børns trivsel, udvikling og læring. Forskelle i sprog, uddannelsesniveau og kulturelle/religiøse normer kan besværliggøre forældresamarbejdet.
Der ud over er mange minoritetsforældre er ikke vant til at have et tæt forældresamarbejde. De anser heller ikke de fagprofesionelle som en samarbejdspartner men som en autoritet, der skal udøve sit arbejde uafhængigt af forældrene.
For at styrke samarbejdet med minoritetsforældrene forudsætter det, at fagprofessionelle har en viden om minoritetsforældres kultur og baggrund. Og at man er bevidste om egen kultur, reaktion og mønstre. Derudover er det altafgørende, at de fagprofessionelle forholder sig åbent til de konflikter, der måtte opstå i samarbejdet og ikke mindst, handle på dem.
På dette kursus vil der udover fokus på de kulturelle og religiøse aspekter af forældresamarbejdet, være fokus på selve kommunikationen med forældrene. Hvis kommunikationen skal være virkningsfuld, skal den kombineres med flere forskellige former for kommunikation. Eks. kombinere digital kommunikation med mere direkte og personlig kommunikation.
Kurset er målrettet grundskoleområdet og giver praksisnære eksempler og metoder, der er let omsættelige i det daglige arbejde.